22. listopada 2024.

„Tjedan dana bez ekrana“ opet u OŠ Perušić

Snježana Milković je već 22 godine ravnateljica Osnovne škole Perušić. Nedavno je na školi izvršena energetska obnova što je svakako uštedjelo mnoga sredstava namijenjenih za grijanje ove ustanove. Škola je, kao i posvuda, organizator i sudionik brojnih zbivanja, „kamen-temeljac“ koji živi i diše sa svojim gradom. Prije nekoliko godina škola je pokrenula i provela vrlo zanimljivu i uspješnu akciju pod nazivom „Tjedan dana bez ekrana“. O čemu je riječ definirala nam je ravnateljica Snježana Milković.

-U dogovoru s djecom i njihovim roditeljima taj tjedan djeca su se trebala odmaknuti od ekrana mobitela, računala i televizora. Učinci ove akcije su bili vrlo pozitivni jer su djeca imala više slobodnog vremena za druženje s vršnjacima, ukućanima, pomaganje u svojim kućama i za čitanje. Roditelji čija su djeca sudjelovala u ovoj akciji svjedočili su nam kako su se u ponašanju djece osjetile pozitivne promjene i svi odreda su se zanimali kada ćemo opet provesti u djelo jednu ovakvu akciju. Iskreno se nadam da će to biti skoro, rekla nam je ravnateljica Milković.

Doznali smo kako će se nova akcija „Tjedan dana bez ekrana“  u OŠ Perušić provesti uskoro, ali u njoj trebaju sudjelovati mnogi: učenici, roditelji i zaposlenici ove škole koja sada broji 118 učenika.

Najbolje iz Like