22. listopada 2024.

Projekt “Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II” pruža nove perspektive i prilike

Prva radionica u sklopu projekta “Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II” održat će se danas, 8. veljače s početkom u 17:00 sati u prostorijama Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću,  uz predstavljanje Rizvan City-a kao uspješnog poduzetnika iz destinacije.

Nakon uspješne provedbe projekta “Mogućnosti karijere u turizmu u Lici”, Klaster Lika Destination u suradnji s Veleučilištem “Nikola Tesla” u Gospiću i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, odlučio je nadograditi postignute rezultate i nastaviti u drugačijem stilu. Projekt “Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II”, odobren od strane Ministarstva turizma i sporta, ima za cilj ostvariti sinergiju između poslodavaca i zaposlenih u turizmu s nezaposlenima i mladima.

Bit će stvorena mreža kontakata koja će spajati ciljane skupine, omogućujući mentoriranje, razmjenu znanja i pružanje prilika za kvalitetno umrežavanje..  Tijekom planiranih edukacija, poseban naglasak bit će stavljen na poticanje interdisciplinarnog pristupa u obrazovanju o turizmu. Projekt će pružiti mogućnosti za usvajanje različitih vještina, s fokusom na održivost, zeleni i digitalni aspekt, kao i druga područja od interesa za dionike.

Očekivani utjecaj projekta je u podizanju svijesti o mogućnostima unaprjeđenja postojećih karijera u turizmu, poticanju na nove suradnje, jačanju atraktivnosti turističkih zanimanja te podršci općem cilju natječaja – osiguranju dostatnog, kvalificiranog i kompetentnog kadra s ciljem razvoja održivog i pristupačnog turizma.

Projekt “Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II” pruža nove perspektive i prilike za sve sudionike u turističkom sektoru.

Najbolje iz Like