22. listopada 2024.

Gradska knjižnica Senj poziva na maškarano druženje i otvorenje foto izložbe “Senjski muzikanti i bali i karnevali”

Gradska knjižnica Senj poziva sve ljubitelje kulture i tradicije na maškarano druženje i otvorenje foto izložbe pod nazivom “Senjski muzikanti i bali i karnevali”. Ovaj poseban događaj održat će se sutra, 08. veljače 2024. godine s početkom u 18:00 sati u prostorijama Gradske knjižnice Senj.

Ovogodišnja tema foto izložbe inspirirana je bogatom glazbenom poviješću grada Senja, s naglaskom na glazbene početke iz 1842. godine kada je Gradska glazba aktivno sudjelovala u različitim svečanostima, uključujući i mesopusno i karnevalsko vrijeme. Gradska glazba Senj, kao gradska institucija s 180-godišnjom tradicijom, ostaje nezaobilazna uveseljavajući Senjane tijekom mesopusta i karnevala, što će i foto izložba “Senjski muzikanti i bali i karnevali” dodatno potvrditi.

Posjetitelji će imati priliku razgledati preko 60 fotografija senjske glazbe u maškaranom izdanju, svjedočeći da su bali, karnevali i glazba oduvijek išli ruku pod ruku. Ova zanimljiva izložba pružit će uvid u bogatu glazbenu tradiciju grada Senja kroz maškarane kostime i glazbene nastupe tijekom karnevalskih događanja.

U programu otvorenja foto izložbe “Senjski muzikanti i bali i karnevali” sudjelovat će istaknuti gosti, među kojima su predsjednik Hrvatske udruge karnevalskih gradova Ivan Prpić – Špika, senjski mesopusni meštar Danijel Tomljanović – Feralić, te predsjednik Gradske glazbe Senj Juraj Tomljanović. Njihovo prisustvo dodatno će obogatiti ovaj poseban događaj te pridonijeti promociji bogate kulturne baštine grada Senja.

Pozivaju se svi da se pridruže ovom jedinstvenom događaju i uživaju u maškaranom druženju te razgledavanju fascinantne foto izložbe koja svjedoči o povezanosti glazbe, maškara i karnevala kroz povijest grada Senja!

Najbolje iz Like / Foto: Facebook Gradska knjižnica Senj