22. listopada 2024.

Tijekom prvog dana od otvaranja prijava za ovogodišnji Plitvički maraton pristiglo preko stotinu imena sudionika

Otvoranjam prijava za sudjelovanje u 39. Plitvičkom maratonu započela je  sportska groznica vezana uz najveću godišnju sportsku manifestaciju u Lici. Dokazano kvalitetni organizator ovog svjetski poznatog događaja je Atlestski klub „Plitvice“ čiji nam je predsjednik Leopold Špehar rekao nešto više o ovogodišnjem maratonu.

-Tek smo jučer  najavili 39. Plitvički maraton, a već danas se prijavilo više od stotinu natjecatelja. Zbog uvođenja nekih novih dionica maraton će se trčati tijekom dva dana. Zaprimit ćemo ukupno do 1 500 prijava iz cijeloga svijeta i opet se nadamo jednoj izvrsnoj sportskoj priredbi, rekao nam je Leopold Špehar.

Lani je ime ovog Atletskog kluba bilo medijski vrlo eksponirano jer su njegovi  članovi priredil utrku od Plitvičkih jezera do Aržana. Bila je to humanitarna priredba pod nazivom „Josipu za rođendan-Janu za život“ koja je startala na rođendan Josipa Jovića, prvog poginulog hrvatskog policajca i završila obilaskom njegovog groba u Aržanu. Utrka je prikupila 4 100 eura za liječenje malog Jana Rukavine iz Plitvičkih jezera koji se nalazi u Njemačkoj.

Najbolje iz Like